Originální iránské recepty vás naučí vařit paní Leila z Iránu. Hlavní chod – FESENJUN představuje neobvyklou kombinaci kuřete, ořechů a omáčky
z granátových jablek. Jako dezert si společně upečeme ŠIRINI TAR – lahodný moučník se smetanou a banány. Ochutnat budete moci i zajímavý nápoj DOOGH.
Nourúz je tradiční perský svátek na oslavu jarní rovnodennosti, který vznikl před více než 3000 lety. Slaví se jako začátek nového roku v mnoha muslimských zemích (např. ve střední Asii, Íránu, Afghánistánu, Iráku, Turecku). Nourúz je Svátkem jara a v rodinách, kde se slaví, je příležitostí ke společnému setkání a specifické novoroční hostině. Jídlo, které se naučíte vařit a společně ho ochutnáte, je jedním z nejvíce slavnostních jídel, která se v perské kuchyni připravují. Granátové jablko a ořechy jako hlavní ingredience jsou symbolem plodnosti a hojnosti.
Termín kurzu: středa 21. 3. 2012. 16:30 – 21:00 V komunitním centru InBáze (Legerova 50, Praha 2)
Cena: 430 Kč/osoba ( platba v hotovosti na místě)
Výtěžek z kurzů bude použit na pokrytí programu multikulturních skupin Kruhy. Kapacita kurzu je omezena na 8 osob. V případě zájmu se prosím přihlaste co nejdříve.
KONTAKT
Jitka Chlupáčová
Jitka.chlupacova@ge.com
Tel.: + 420 725 793 615, www.inbaze.cz