„Nalévání rybí polévky na Štědrý den patří k jedné z nejkrásnějších a zajímavějších povinností primátora. Loni jsem se této povinnosti zhostil poprvé a byl jsem mile překvapen, kolik lidí se této pražské tradice účastní. Jsem rád, že pro Pražany se stalo rozlévání štědrovečerní polévky zvykem a mnoho z nich přijde primátorskou polévku ochutnat a potěšit se ze svátečně nazdobeného centra,“ uvedl Bohuslav Svoboda.

Bude staročeská

Tradičního pokrmu, který je letos uvařený podle speciálního receptu, připravili kuchaři dva tisíce porcí. „Letos jsme uvařili rybí polévku podle starého českého receptu. Jde o silný vývar z rybích hlav, masa a zeleniny. Zahustili jsme ho ale krémem a v polévce je také kapka francouzského koňaku. Doufám, že bude všem návštěvníkům trhu na Štědrý den chutnat,“ uvedl Daniel Prošek, ředitel oddělení gastro společnosti Taiko, která organizuje Vánoční trhy na Staroměstském náměstí.

Zdroj: Praha.eu